•• Označovanie medu ••
Na etikete musí byť uvedená krajina alebo krajiny pôvodu, z ktorých bol med získaný. Ak má med pôvod vo viac ako jednom členskom štáte Európskej únie alebo v štáte, ktorý nie je členským štátom Európskej únie, názov krajiny alebo krajín pôvodu možno nahradiť jedným z týchto označení: „Zmes medov z EÚ“, „Zmes medov mimo EÚ“ a „Zmes medov z EÚ a mimo EÚ“.
Označenie druhom medu okrem filtrovaného medu a pekárskeho medu možno doplniť informáciou o kvetovom alebo rastlinnom pôvode medu, ak med pochádza len alebo prevažne z označeného zdroja a vyznačuje sa organoleptickými, fyzikálno-chemickými a mikroskopickými charakteristikami zdroja. Zároveň je možné použiť informáciu o regionálnom, teritoriálnom alebo zemepisnom pôvode medu, ak med pochádza výhradne z označeného zdroja a informáciu o špecifických kvalitatívnych kritériách.
Ak je pekársky med použitý ako súčasť viaczložkovej potraviny, označenie „pekársky med“ možno v názve produktu nahradiť len označením „med“; v zozname zložiek viaczložkovej potraviny sa však musí používať označenie „pekársky med“.
Filtrovaný med a pekársky med musia byť na veľkoobjemových kontajneroch, obaloch a v obchodných dokumentoch zreteľne označené slovami „filtrovaný med“ alebo „pekársky med“.